BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Başkent Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri,

Kayıtlar bölüm farkı olmaksızın,

• Elektronik kayıtlar:
    • 4- 8 Eylül 2021 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacaktır. Kayıt ekranının aktif olabilmesi için öncelikle eğitim ücretinin ilk taksitinin yatırılması gerekmektedir. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrenciler, kayıt için gerekli belgeleri 20 Eylül 2021 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmelidir.
  • Şahsen kayıtlar:
    • 6- 10 Eylül 2021 tarihleri arasında 09.00 - 17.00 saatleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda yapılacaktır.

KAYIT ADRESLERİ

• Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü: Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km 06790 Etimesgut/ Ankara
  • Başkent  Üniversitesi  Kahramankazan  Meslek  Yüksekokulu: Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi No:27 06980 Kahramankazan/ Ankara
  • Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Kışla Sağlık Yerleşkesi Kazım Karabekir Mahallesi 4227 Sokak Gülhatmi Caddesi No:37/a Yüreğir/ Adana
  • Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Saray Caddesi Hocacihan Mahallesi No:1 Selçuklu / Konya

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Online Öğrenci Kayıt Bilgi Formu (T.C. Kimlik Numaranız ile çevrimiçinde yer alan formu doldurduktan sonra çıktı alınız)
  2. Lise diplomasının onaylı örneği (Noterden veya mezun olunan liseden onaylatılabilir) veya E-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  3. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  4. 29 yaşından büyük yükümlülerin Askerlik Şubesi Başkanlıklarından alacakları Askerlik durum belgesi
  5. 1 adet (4,5 cm x 6 cm boyutunda) fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Kayıta gelirken fotoğrafın arkasına öğrenci adı, soyadı ve kazanılan bölüm/programın tükenmez kalem ile yazılmış olması gerekmektedir)
  6. Eğitim ücretleri yıllık iki eşit taksit olarak alınmaktadır. Kayıt için programın eğitim ücretinin ilk taksitinin yatırılmış olması gerekmektedir.
  7. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin E-Devlet'ten kayıt sonrası almış oldukları kayıt belgesi

EĞİTİM ÜCRETLERİ

2021-2022 Akademik Yıllı eğitim ücretleri hakkında bilgi için:

Eğitim ücreti, DENİZBANK’ın Türkiye genelinde bulunan tüm şubelerine öğrenci T.C. Kimlik Numaraları belirtilerek yatırılmalıdır. Eğitim ücretlerini masrafsız olarak EFT/Havale yolu ile yatıracaklar için:

Hesap Adı : Başkent Üniversitesi
Banka  : DENİZBANK
Banka Şube : Başkent Kurumsal
IBAN  : TR22 0013 4000 0007 9691 0000 11

Dekontun Açıklama Kısmına:

• Öğrencinin adı soyadı, T.C. Kimlik numarasının yazılması gerekmektedir.
  • EFT işlemlerinde açıklama kısmının başına, size SMS ile gelen açıklama kodu yazılmalıdır.

BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI MUAFİYET SINAVI

Bu dersten muaf olmak isteyen öğrenciler 12.09.2021 tarih ve saat: 14:00'de muafiyet sınavına girebilirler. BTU100 Muafiyet sınavı ile ilgili detaylı bilgiyi Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları Koordinatörlüğü’nün web sayfasını (http://btu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YKS 2021 TABLO 3 VE TABLO 4’E İLİŞKİN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR İÇİN BAKINIZ

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ NOT:

• Hazırlık okuyacak olan öğrencilerden, iki eşit taksitte ödenmesi gereken bölüm ücretlerinin ilk taksiti alınır. Hazırlık sınıfından oluşan ücret farkı bahar dönemine mahsup edilir.
  • E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayan adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt işlemleri için geçerli ve bir e-posta adresi ibraz edilmesi zorunludur. E-posta adresi olmayanların kayıta gelmeden önce mutlaka bir e-posta adresi edinmeleri gerekmektedir.