BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

DERS SEÇME VE KAYIT

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ

Ders Kayıt İşlemleri

Derse kayıt olma işlemlerinin tümü 14- 18 Eylül tarihleri arasında BUOBS üzerinden yapılır. Ders kayıt işlemleri için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

Giriş https://angora.baskent.edu.tr/buobs/ adresinden ders kayıt işleminiz için kullanıcı adı ve şifreniz ile öğrenci sayfanıza giriş yapınız. Ders kaydınızı yapabilmeniz için sistemde kalıcı şifre oluşturmanız gerekecektir. Bunun için sisteme ilk giriş yaptığınız anda geçici şifre verilecek bu şifre ile tekrar giriş yapıp kalıcı şifrenizi oluşturmanız istenecektir. sayfanıza giriş yaptıktan sonra “Ders Kayıt” menüsünü açınız.

Ders Seçme

Ders seçim ekranında ilgili akademik dönemde alabileceğiniz zorunlu ve seçmeli  dersleri “Dersi Ekle” butonuna tıklayarak seçiniz.  Dersi seçtikten sonra sizlere vermiş olduğumuz ders kayıt kataloğundan dersin şube bilgilerine bakarak seçip ekleyiniz. Seçim yaparken zorunlu dersler üstte seçmeli dersler alt kısımda çıkmaktadır. Seçmeli derslerinizde size verilen ders kataloğunda dönem derslerinizin içinde yer almaktadır.

ÖNEMLİ NOT: DERSLERİN ŞUBE SEÇİMLERİNDE DİKKATLİ OLMANIZ GEREKİR ÇÜNKÜ AYNI DERSLER ANKARADA AÇILMAKTADIR. SADECE SİZLERE VERMİŞ OLDUĞUMUZ DERS KATALOĞUNDAKİ ŞUBELERİ EKLEMENİZ GEREKİR.